docek u podne 1200x600

170 programa na 40 lokacija u suradnji sa 65 organizatora programske su brojke koje su obilježile manifestaciju Prosinac u Puli – Dicembre in città 2019. godine. Od 29. studenog do 1. siječnja svakodnevno su Puljanima i njihovim gostima bili na raspolaganju brojni zanimljivi kulturni i zabavni programi. Djeca su i ove godine iskazala izniman interes za Čarobnu šumu, odnosno kućicu Djeda Mraza, iz koje je napisano skoro 3.000 pisama a dodatnu posjećenost osiguralo je obližnje Klizalište, novi svjetlosni tunel te rasvjetne dekoracije duž cijelih Giardina i besplatni parking u svim zonama tijekom čitavog prosinca. Najposjećeniji programi za djecu bili su Doček Svetog Nikole na Bunarini, doček Djeda Mraza te Doček u podne na Portarati. Izvrsnu posjećenost obilježili su i programi u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice, Istarskog narodnog kazališta.

Glazbeni programi su također ove godine održani u velikom broju i u velikoj posjećenosti. Rocktarata je je izgradila centralni večernji punkt održavanja koncerata, no mnogobrojni programi održani su u Klubu Kotač, Zajednici Talijana i Tržnici a nisu izostala ni dva tradicionalna glazbena dragulja; Advent u Katedrali i Božić u INK. Otvorene su i značajne i zanimljive izložbe na raznim lokacijama: Muzej suvremene umjetnosti u Istri, Galerija C8, Sveta Srca, Kino Valli, HUiU, Galerija Makina.

Posljednji dan prosinca obilježen je sa 3 večernja dočeka; zabavom u Klubu Kotač, koncertom Čuvara Svirala i Šajete na Portarati te centralnim koncertom na Trgu Forum sa DJ. M. Funkovichem te grupama Zabranjeno Pušenje i Le Monde koje je popratilo oko 4.000 posjetitelja.

Klizalište na Giardinima bit će otvoreno do 6. siječnja kada će ujedno i klizanje biti besplatno za sve posjetitelje.



Organizatori:
Glavni sponzor:
Sponzori:
Uz potporu:
Medijski pokrovitelji: